top of page

nosaltres

miriam vizoso la panotxa
la nostra visió

Entenem l'hort com un ecosistema viu. Per aquest motiu, no fem servir maquinària de grans dimensions per remenar la terra.

Portem el bosc a l'hort, afegint matèria orgànica i compost, i combinem hortalisses amb plantes aromàtiques i amb flors per atraure la fauna útil.

Intentem mantenir una bona estructura del sòl i cultivem en crestalls i bancals permanents.

Hola!, som la Míriam i el Jonatan, unes persones apassionades per l'agroecologia i la conservació de la biodiversitat.


Després d'un grapat d'anys cultivant de manera ecològica les nostres hortalisses, tant d'autoconsum com de venda directa a través de cistelles i mercat local, vam fer un pas endavant amb les varietats tradicionals, aprofundint en un cultiu d'estudi i d'autosuficiència que trenca els lligams amb les multinacionals que intenten controlar l'alimentació mundial.
Varietats seleccionades durant moltes generacions per pagesos i pageses per la seva qualitat organolèptica i la seva adaptació al nostre territori. Varietats de sabors intensos que són essencials en la nostra gastronomia. Portar el camp al plat i recuperar la memòria i el bon gust.

Després d'una recerca continuada, actualment tenim un banc de llavors molt nombrós. Moltes espècies provenen dels Vallesos, però també d'altres indrets de Catalunya i d'altres bancs de llavors amb els que col·laborem, com Ecollavors o Llavors Orientals.

L'any 2013 vam decidir crear-nos associació per compartir amb molta més gent aquesta experiència.
Des del 2014 estem adherits a la Xarxa Catalana de Graners per estar connectats amb els altres bancs de llavors del país i treballar conjuntament per la conservació i la divulgació de les varietats locals.
Col·laborem des de l'any 2016 amb el Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Programa de Desenvolupament Rural, en la creació d'un catàleg que protegeixi les varietats locals catalanes i cedim llavors per a la seva custòdia en el futur banc de llavors de Catalunya. També som membres de la Comissió d'Horta i de la Comissió de Varietats Locals del DARP.
Des de l'any 2019, una part important del nostre llavorer està custodiat en el Banc de Llavors del Museu de Ciències Naturals de Granollers per tal de tenir sempre una còpia de seguretat de les diferents espècies.

Per nosaltres La Panotxa és un projecte de convicció, que combinem amb les nostres feines de fotògraf i educadora social, així com també amb la criança dels nostres fills i la cura de l'entorn que ens envolta.

 

 

jonatan del amo la panotxa
bottom of page